Genoptræning i varmtvandsbassin

Træning i varmtvandsbassin er en alsidig og skånsom træningsform, hvor du træner din kondition, bevægelighed, muskelstyrke og balance. Du kan også bruge varmtvandstræning til afspænding og smertelindring. I det varme vand har du en større bevægelsesfrihed end på land.

Opdriften i vandet gør, at led og muskler belastes mindre, end hvis du træner på gulv. Derfor er træning i varmtvandsbassin en skånsomtræning for knæ, hofter, ryg og smerteproblematikker, ledsygdomme, tidlig rehabilitering og efter blodprop eller hjerneskade.

Vandmodstanden træner alle muskelgrupper og forbedrer kondition og åndedræt. Varmen i sig selv virker smertedæmpende, og kombineret med vandets opdrift giver det bedre mulighed for at træne en kropsdel, der ellers er smertefuld, eller et led med bevægeindskrænkning. Kvinder, som har haft brystkræft og har arvæv efter operation, oplever, at de bliver mere smidige i vandet. Desuden er der påvist effekt på gangfunktion, smerte, balance og bevægelighed ved varmtvandstræning. Udover det fysiske velvære har træning i vand en positiv indvirkning på hjerte og kredsløb, balance, koordination og smidighed. Det varme vand påvirker kroppens smertesystem, lindrer dine gener og afspænder kroppens muskler. Det er vigtigt, at du rådfører dig med din læge. Du skal spørge, om der er nogle kontraindikationer for træning i varmt vand!

Har du været udsat for en ulykke, hvor du efterfølgende har et nedsat funktionsniveau, så vil vores fysioterapeuter altid tage udgangspunkt i dine ønsker for fremtiden i forhold til dine ressourcer. Sammen med dig opstiller fysioterapeuten nogle realistiske mål. Det lyder måske som lidt af en udfordring, men vi gør alt for, at du skal få en bedre hverdag.

Det kan måske føles uoverskueligt at skulle sidde i et fly tre en halv time og møde fremmede mennesker, som skal hjælpe dig tilbage til en normal tilværelse efter en operation eller et sygdomsforløb. Men alle vender hjem efter 8 eller 14 dage med ”masser af strøm på batterierne”.

Vi sætter handling bag ordene: Buffeten bugner af frisk frugt.

Spanien er først og fremmest rig på sollys. Kroppen har brug for masser af sollys (UVB-stråling), det er med til at danne D-vitamin. D-vitamin hjælper kroppen til at optage kalk og er nødvendig for knogler og muskler. Mangel på D-vitamin øger risikoen for knogleskørhed, muskelsmerter og svage muskler. Dernæst er Spanien rig på frugt og grøntsager. Frugter og bær indeholder næsten alle vitaminer og mineraler, blandt andet C-vitamin, E-vitamin og kalium. Derfor er frugter og bær sunde for dit immunforsvar. Frugt indeholder også mange kostfibre og har samtidig et meget lavt indhold af fedt og kalorier. Derfor er frugter sunde for din fordøjelse.

Translate »