Hjertelægen

Kend din krop fra isse til hæl

En CT eller MRI-scanning er to af de mange serviceeftersyn som hjertelægen kan foretage på hjerteklinikken i Marbella.

Takket være avanceret screeningsklinik er det muligt at få stillet en diagnose før du mærker symptomerne.

Gennem vores samarbejde med Henrik Reinhard kan du købe et serviceeftersyn, som giver et reelt billede af din krops tilstand fra isse til hæl.

Henrik Reinhard har investeret mere end 10 mio. kr. i sin hjerteklinik i Marbella. Forud for etablderingen af klinikken har Henrik Reinhard forsket i mere end 10 år i hjerte-kar-sygdomme.

Blodproppen, der kommer som lyn fra en klar himmel, og stjæler dit liv, er blot en blandt de risikofaktorer, der kan afsløres ved en scanning som koster 400 €.

Cancer er på linje med hjerte-kar-sygdomme også en sygdom som alle frygter. I modsætning til hjertet som CT-scannes, benytter Henrik Reinhard også en MRI-scanning til at afsløre tidlige kræftforandringer. Isoleret kan lungerne MR scannes, det koster 350 €. Man kan også få scannet hoved, bryst eller mave. Hver del koster 350 €. En komplet MR-scanning af hele kroppen koster 1.500 €.

På klinikken i Marbella tilbyder Henrik Reinhard en række andre scanningen f.eks.:

Ekkokardiografi 300 €

Mammografi 135 €

Hjerteovervågning med ny smart teknik 530 €

Ultralyd scanning af hals/kar for at identificere risikoen for blodprop i hjernen 300 €.

Det er også muligt at få foretaget en mave-tarm undersøgelse, med den sidste nye teknologi, hvor patienten sluger en kapsel på størrelse med en vitaminpille, kapslen rummer fire små kameraer, der tager over 40.000 billeder på sin vandring gennem spiserør, mavesæk, tyndtarm og tyktarm. Undersøgelsen vil afsløre om patienten har risiko for en række mave-tarm-sygdomme med fokus på tarmcancer. En sådan undersøgelse koster 2000 €.

Komplet scanning af hele kroppen

En komplet CT og MR-scanning af hele kroppen, hvor patienten undersøges for tidlig cancer og hjerte-kar-sygdomme, mave-tarm undersøgelse, lungescanning og funktion, ekkokardiografi, EKG og blodprøvetagning kan foretages på en dag.

Vi arrangerer alt: Som patient får du din egen suite på privathospitalet, der er inkluderet morgenmad og frokost. En receptionist følger patienten til de forskellige undersøgelser og scanninger. Prisen er 6.200 €.

I Danmark ville de samme undersøgelser kræve et hav af henvisninger fra en læge og det vil tage flere uger for at få alle undersøgelserne foretaget. .

12.400 danskere dør af hjerte-kar-sygdomme

Ifølge tal fra Hjerteforeningen dør 12.400 danskere dør hvert år af hjerte-kar-sygdomme, langt de fleste kunne reddes, hvis de blev CT scannet for at identificere risikoen for blodprop i hjertet.

Der er ingen advarsler. Der er ingen symptomer. Den eneste måde man kan opdage risikoen, er ved at kigge ind i kranspulsåren og det tager kun 20 minutter.

”Halvdelen af de patienter jeg undersøger, fejler intet, de har ingen eller meget lav risiko for at få en blodprop i hjertet de næste 10 år. De øvrige 50% har fedt- og kalkaflejringer i pulsårerne, den såkaldte plak i kranspulsårerne, dermed har de en høj risiko for at udvikle en blodprop i hjertet. 90% af de der har en risiko, går herfra med en recept på medicin som forebygger en blodprop og som forhåbentlig medfører, at de lever et helt normalt liv, ”fortæller Henrik Reinhard.

Det er almindelig kendt, at risikoen for blodpropper øges af flere faktorer: Rygning, sukkersyge, overvægt, forhøjet blodtryk, arvelig belastning, stort alkoholforbrug m.v.

Fakta er, at hjerte-kar- sygdom med blodprop i hjertet eller hjernen er den hyppigste årsag til pludselig død. I de fleste tilfælde får patienten ikke noget varsel om, at en blodprop er på vej.

Få lavet en undersøgelse

Tryghedsrejser har indgået en aftale med Henrik Reinhard. Vores gæster kan få undersøgt hjertet med en CT-scanning og dermed få et kig ind i fremtiden og få råd til hvordan man forebygger en eventuel blodprop. En konsultation incl. CT Scanning koster 400€ svarende til ca. 3.000 kroner.

Efter scanningen af hjertet tager Henrik Reinhard en samtale med patienten og forklarer resultatet. Er der konstateret en forkalkning i hjertet, så får patienten udleveret en rapport med anbefalet viderebehandling i Danmark.

”Jo hurtigere man bliver diagnosticeret jo større chance er der for helbredelse. Med alderen stiger risikoen, der sker forandringer i karvæggen og dermed øges risikoen for en blodprop i hjertet,” fortæller Henrik Reinhard.

Den avancerede teknologi koster penge og det er en meget stor investering Henrik Reinhard har satset på klinikken i Marbella:

”CT-scanningen findes ikke som screening i Danmark. Det er en helt unik undersøgelse der tager 20 minutter. Selve scanningen er meget simpel, men scannere er meget dyre derfor koster det noget at få en undersøgelse,” siger hjertelægen Henrik Reinhard og tilføjer:

”Når vi har muligheden, så syntes jeg enhver dansker der er fyldt 50 år skal tilbydes screening og udredning for at undgå blodpropper. Hvis en scanning viser, at der er sandsynlighed for, at patienten udvikler hjerte-kar-sygdom senere, så kan vi tilbyde præventiv behandling, således, at patientens liv og livskvalitet kan reddes”.

Facts fra Hjerteforeningen

468.800 danskere lever med en hjerte-kar-sygdom.

Det er en stigning på 15% siden 2006.

– Mere end halvdelen af danske mænd og kvinder over 55 år rammes af en hjerte- karsygdom.

– Hvert år rammes ca. 55.700 danskere af en hjerte-kar-sygdom

– Ca. 500 børn fødes hvert år med en hjertefejl.

– Antallet af danskere, der får hjertemedicin, er steget med 20 procent fra 2006 til 2015.

– Hver fjerde dansker dør af en hjerte-kar-sygdom.

– Hjerte-kar-sygdom er den næst hyppigste dødsårsag i Danmark.

– Hvert år dør 12.400 danskere af hjerte-kar-sygdomme.

– Åreforsnævring i hjertet er den enkeltsygdom, som flest danskere dør af.

Om hjertelægen Henrik Reinhard

Nuværende stilling: Læge og leder hos Dr. Reinhard klinik og Executive Health Marbella.

2003-07: Arbejdede på forskellige medicinske afdelinger i Danmark.

2006-11: Disputats i kardiologi fra Frederiksberg Hospital og Steno Diabetes Center med

over 20 artikler offentliggjort i internationale tidsskifter.

2011 Prince Christian Fellowship med forskning i stemcelle hjertekar sygdom i Sydney, Australien. Herefter stillinger som læge i Norge, og senere på en hjerteafdeling i Danmark.

2015: læge i Angola.

Translate »