Udflugter

.

Dansk smørrebrød på la Vida i Fuengirola

Denne udflugt er inkluderet i dit ophold: Vi kører langs Middelhavskysten til Fuengirola, hvor vi spiser frokost hos Erik Nielsen, der i mere end 16 år har drevet Cafe la Vida, der er et dansk samlingspunkt.

la Vida berømt for den lækre frokosttallerken med: Ny stegt fiskefilet, remoulade og citronbåd, dyrlægens natmad, roastbeef m. remoulade og ristede løg på friskbagt rugbrød samt en øl eller en vand eller en ny stegt fiskefilet med remoulade og citron og et stykke med æg og rejer, samt en øl eller en vand.

Udflugt til ”Det store ukendte” med middag på berømt fiskerestaurant

Ved et tilfælde fik Tryghedsrejsers grundlægger, Arne Møller, øje på restaurant la Pescaderia, der betyder Fiskehandleren. Havnebyen er hjemsted for de mægtige moderne færger der flere gange om dagen krydser Middelhavet til Tanger i Marokko. Med det blotte øje kan man se Atlasbjergene på den nordlige del af Afrika der ligger på Middelhavets modsatte bred blot 13 kilometer væk.

Det var en bestemt historie, der fik Arne Møller til at køre en tur til den spanske sydspids. Det var en historie han læste bag på en flaske Riise rom, historien om søfarende der betegnede strædet ud for Tarifa som ”Vejen til det store ukendte”. Når et skib sejler ud af Middelhavet og passerer Tarifa, så sejler skib og besætning ”ud i det store ukendte”: Atlanterhavet, dette kæmpe ocean der kan føre dig vidt omkring.

Hvert eneste år i århundreder har den røde tun taget turen fra Atlanterhavet ind i det mere milde Middelhavet for at gyde ud for Tarifa. For at sikre bæredygtighed har Tarifa samme med to nabo kommuner, de lokale fiskere og restauranter indgået i aftale om hvordan og hvornår den røde tun må fanges.

Det var en bestemt historie, der fik Arne Møller til at køre en tur til den spanske sydspids. Det var en historie han læste bag på en flaske Riise rom, historien om søfarende der betegnede strædet ud for Tarifa som ”Vejen til det store ukendte”. Når et skib sejler ud af Middelhavet og passerer Tarifa, så sejler skib og besætning ”ud i det store ukendte”: Atlanterhavet, dette kæmpe ocean der kan føre dig

vidt omkring.

Hvert eneste år i århundreder har den røde tun taget turen fra Atlanterhavet ind i det mere milde Middelhavet for at gyde ud for Tarifa. For at sikre bæredygtighed har Tarifa samme med to nabo kommuner, de lokale fiskere og restauranter indgået i aftale om hvordan og hvornår den røde tun må fanges.

Siden 2003 ejeren af la Pescaderia satset på kvalitet og friske råvare fra Atlanterhavet og Middelhavet, altså fra strædet lige uden for døren. Råvarerne bliver behandlet med omhu af kokken og det har skabt stor respekt og anerkendelse fra de mange gæster der besøger la Pescaderia.

På restaurant la Pescaderia fik Arne smagt nogle af herlighederne fra havets spisekammer. Med tanke på kokkenes fantastiske evne til at fremhæve smagene i fisken måde at designe tilbehøret med omtanke og servere retten i en skøn atmosfære tilsat et glas lækker vin, ja så kan man ikke få en bedre oplevelse, når man besøger kontinentets sydspids.

Turen til Tarifa gennemføres hvis der er 4 tilmeldte og koster € 55 per person + hvad du ønsker at spise på restauranten. Vi anbefaler en tallerken bestående af 4 forskellige udskæringer af rød tun, tilberedt på 4 forskellige måder incl 2 glas hvidvin pris ca. € 40,00 Du kan også kigge på det inspirerende menukort ved at benytte linket her: www.lapescaderiatarifa.com

VI ANBEFALER TRE UDFLUGTER

FRA EKSTERN TUROPERATØR

I Tryghedsrejser koncentrerer vi os om vores primære opgave: At skabe de bedst mulige rammer for vores gæster i Puerto Bernos. Derfor har vi besluttet at vi står som arrangør af de to udflugter der er beskrevet overfor, resten har vi udliciteret til Lonnie Christiansen, der gennem mange år har være rejseleder og guide i Andalusien.

Vi ved at Lonnie står for kvalitet og har tryghed i højsædet, derfor tør vi trygt overlade vores gæster til Lonnie, Udgangspunktet for nedenstående udflugter er Fuengirola, derfor skal der tillægges et ekstra transportgebyr på €50 t/r ved 1 person. € 25 t/r ved 2 personer. € 12,50 t/r ved 4 personer etc.

Bestilling: Hvis du er interesseret i en af Lonnies udflugter kontakter du Lonnie direkte pr mail så kan hun oplyse mere om den enkelte tur og om den passer med dit ophold i Puerto Banus. Betaling af udflugten aftaler du ligeledes med Lonnie: lonnie@jchristiansen.com

UDFLUGT TIL RONDA OG SETENIL DE LAS BODEGAS

Vi kører fra kysten og direkte til første stop i Setenil de Las Bodegas. Det er den smukke by, hvor bjergvæggen danner “tag” over fortov, barer og restauranter. Det er en lille hyggelig perle, hvor vi gør holdt en times tid for at fotografere, strække ben og eventuelt få en kop kaffe.

Herfra kører vi videre til RONDA, den ægte, hvide, andalusiske bjergby, hvorfra der er en betagende smuk en udsigt.

Der er, efter en lille spadseretur i byen, mulighed for på egen hånd at se Spaniens første tyrefægterarena, der – når den ikke bruges – er et spændende museum. Man har også rig mulighed for at shoppe forskellige håndværk, vin, olie, oste etc., som kommer herfra området.

Har du lyst, så indbyder jeg til at spise samme sted som mig selv. På en hyggelig og dejlig restaurant i centrum med en 4 retters menu incl et glas vin/øl/vand.

Vil du med til Ronda og bl.a, høre en masse om både historien under Borgerkrigen og om tyrefægtningens vugge?

Pris: € 55,00 frokost er tilkøb pris: €25

UDFLUGT TIL ALPUJARRAS MED LÆKKER SPANSK FROKOST

På denne tur kører vi langt op i bjergene. Om sommeren er det en dejlig frisk tur. Alpujarras tilhører dels provinsen Almeria og dels Granada. Det ligger syd for de smukke Sierra Nevada bjerge. Først og fremmest er dette en tur for ”Øjet”, da der er så smukt hele vejen til vores mål i dag. Senere på dagen bliver det en tur for ganen.

Efter en god times kørsel holder vi et lille stop for at strække ben og drikke kaffe. Så kører vi en lille times tid igen, og skal på besøg i den charmerende Pampaneira by. En lille hvid landsby med kun 300 indbyggere, men med en verdenskendt chokolade. Og det skal vi da smage på. Og så er det til meget fornuftige priser, hvis man ikke kan lade være.

Når vi kommer godt op i højderne, helt præcist i 1.550 m højde, så skal vi gøre stop for at se, hvordan man tilbereder de verdenskendte, velsmagende og meget dyre spanske skinker – Jamon Serrano. Det her er virkelig et interessant besøg, og I vil blive overraskede over antallet af skinker, der modnes og behandles på dette sted – som er Kgl. Hofleverandør.

Bagefter er der lidt til ”GANEN” – for selvfølgelig skal vi også smage de skønne skinker, pølser, oste fra området. Og det er ekstremt sund mad. Det hører I mere om i bussen på vejen dertil.

Endelig skal vi selvfølgelig også have en dejlig frokost, som er incl. i denne tur.3. Det er typiske retter fra området Alpujarras samt rødvin i lerkander af libitum – for sådan gør man der. Man skal dog selv tilkøbe øl og sodavand og evt hvidvin. Og restauranten, jeg har fundet, er superhyggelig.

På vej hjem holdes der siesta i bussen – for jeg ved godt, det er en lang tur. Men så interessant. Det er det hele værd.

HUSK AT MEDBRINGE en lille trøje/jakke – I skal ikke gå meget, men vi skal selvfølgelig ud af bussen ind imellem.

Pris: € 65,00 incl smagsprøver, frokost og drikkevare.

UD I DET BLÅ MED FOKUS PÅ OLIVENOLIE OG CITRUSFRUGTER

På denne tur vil jeg lære fra mig, jeg fortæller alt hvad jeg ved om olivenolie – og det er ikke så lidt 😜

Vi besøger først en olivenmølle i Ardales, hvor I får hvor selve produktionen af ekstra jomfruolivenolie foregår. Derefter er der smagning af 3 forskellige olier samt mulighed for at købe den lækreste ekstra jomfruolivenolie direkte fra møllen til en meget favorabel pris.

Herefter vi sætter kursen mod udsigtspunktet over til Den lille Kongesti, hvorfra vi kører videre ud på landet for at besøge den rare, lille bondemand viser os rundt på sin citrusfinca, hvor vi bliver tilbudt at smage på alt, hvad der p.t. vokser på træerne af citrusfrugter. Det er lige, så vi strutter af sundhed, når vi bagefter sætter os til bords for at indtage deres hjemmelavede paella med en god vin/øl/vand til.

Det er en dejlig afslappet udflugt for alle sanser.

Pris € 55,00 incl paella, vin og kaffe

Translate »