Uncategorized

Tryg ferie for mennesker med Alzheimers og deres pårørende

Ferie for mennesker med Alzheimers og deres pårørende

Kan man kombinere en ferie for mennesker med Alzheimers og aflastning for de pårørende?

Svaret er et klart Ja!

”Jeg indrømmer, at jeg var skeptisk, da vi rejste til Puerto Banus første gang, men i dag kan jeg med ro i sindet bestille en ny rejse og glæde mig til opholdet,” fortæller Ruth Schlüter.

”Min mand, Mogens, er diagnosticeret med Alzheimers og bor normalt på plejehjem. Men som ægtepar har vi behov for at rejse sammen og opleve sammen, uanset Mogens intet husker fra gang til gang. Som pårørende er ferien en aflastning for mig, for jeg ved, at Mogens er i gode og sikre hænder. Jeg kan slappe af, fordi personalet er meget opmærksomme på at imødekomme de behov, som Mogens har.”

Ruth og Mogens Schlüter var første gang på ferie i ”Det Danske Hus” i foråret 2023. I maj 2024 vendte de hjem fra deres anden rejse til det mondæne Puerto Banus tæt på Marbella.

Tryghedsrejsers grundlægger, Arne Møller, indgik i 2022 en aftale med det private ældrecenter Emeis (tidligere Orpea).

Emeis’ hovedmission er at tilbyde kvalificeret pleje og sikkerhed for patienter og beboere, ved at stille alle mulige midler og metoder til rådighed til deres helbredelse og/eller velvære. Det sundhedsfaglige team består af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter samt social- og sundhedsassistenter, som alle er specialiserede indenfor diverse grene og retninger i sundheds- og plejesektoren –  også i forhold til mennesker med forskellige former for demens.

”Jeg føler mig tryg fra det øjeblik, jeg træder ind. Haven er meget lækker, der er stille i modsætning til den støj og musik, der ofte er på hoteller. Stilheden gør mig rolig og afslappet som pårørende. Her er ikke turistet og ikke langt til stranden,” fortæller Ruth Schlüter og tilføjer:

”Porten ind til haven og lejlighederne er låst. Uvedkommende kan ikke komme ind, vi er i et beskyttet område, som er overvåget af 32 kameraer. Jeg er ikke nervøs for Mogens, når kan går rundt i haven på egen hånd. Han kan ikke smutte ud, men han er under opsyn på den gode og sikre måde, som samtidig understøtter hans værdighed og behov for personlig integritet”.

Translate »